Amikor megállt a Föld

"A válság meghozza a változást. Az ember képes felülmúlni önmagát, ha tudatára ébred annak, hogy mit veszíthet."

bcb5.jpg

Sok hasonló szalagcím van a világban nap, mint nap. Van, hogy tovább olvassuk, van, hogy átsiklunk felette, megborzongunk, együttérzésünket fejezzük ki és olyan is van, hogy szívünknek fontos ember részese az eseményeknek. Nekem épp a gyermekem ült azon a buszon.p1050967-1.JPGAkkor, ott, nekem megállt a Föld. Abban a pillanatban megfogalmazódott, hogy nem folytathatjuk úgy a dolgokat tovább, mint addig. Tudatosult bennem, hogy minden perc értékes, mert nem tudjuk meddig tart. Kézzelfoghatóvá vált ez a mondat. Már nem csak egy facebook-on felvillanó fénykép, bölcs mondásokkal, hanem hirtelen valóság lett. Tényleg, igazából lehet a következő az utolsó pillanat. Ez a pillanat értékes.

Fájt

Nagyon

Ez nem egy lehorzsolt térd volt, amire anya ad egy puszit és szaladunk tovább. Az anyai ölelés nem tudta a fizikai fájdalmat csökkenteni. Nem hatott a puszi és nem szaladtunk nevetve tovább. Persze, lelkileg számított, sokat számít ma is, hogy ott voltunk, vagyunk mellette, de ez már komolyabb dolog volt, mint egy lehorzsolt térd. A gyermeked szenvedését nézni tehetetlenül, az kegyetlen.pb300488.JPGAztán a fájdalom elmúlt és maradt a sérülés következményeként, hogy Noel agya nem rendezi össze a mozgásokat, így minimálisan tud egyedül helyet változtatni és, ha lelkesen mondja is a magáét, artikuláció hiányában nem igazán érthetőek a szavak.

Újratervezésre volt szükség. Noel szerette fogni a telefont és nézni a GPS-t mikor utaztunk. Ő navigált, állítgatta az útvonalat és sokszor mondogattuk, ha épp nem az autóban ültünk akkor is, hogy „újratervezés”. Az addig tervezett, elképzelt útvonalhoz képest, új irányt vett az élet. Lehetőséget kaptunk, hogy szebben csináljuk.

Olyan ez az egész, még most is, mint egy filmben vagy videoklipben a főszereplő körül suhannak el az emberek, autók, az évszakok, Ő meg lassan megissza a kávéját egy kis kávézónál, sétál egyet, leül a padon és elkezd olvasni vagy tánclépéseket tesz egy parkban. Békés.

Újra kezdett forogni a Föld, de a miénk már nem siet sehová. Van idő a fontos dolgokra.  img_7718_0921.jpgBővebben Noelről itt olvashatsz: http://www.kistulelo.hu/

Ebben blogban szeretnék erőt adni a céljaid eléréséhez, fogódzkodót a lelked viharában, elmélkedést a fontosabb dolgokról és szeretetet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetmindiggyoz.blog.hu/api/trackback/id/tr8912662473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szeretet mindig győz

Ez a blog emberségről, lélekről, gyermekről, szülőségről szól egy autóbalesetben megsérült kisfiú édesanyja szemén keresztül.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása